Pianoles

Sinds 2009 werk ik als gediplomeerd pianodocente.

Ik ben werkzaam aan Home of Talents, in de plaatsen Goor en Markelo. Daarnaast geef ik privéles in Nijverdal.

Iedere leerling is uniek. Daarom is de lesmethode die voor de een goed werkt, voor de ander misschien helemaal niet geschikt. Ik kijk daarom samen met de leerling naar diens capaciteiten, mogelijkheden en wensen en pas daar de methode en het repertoire op aan. In een gratis proefles wordt daar al een start mee gemaakt.

Pianoles op maat dus. Jong of oud, beginnend of gevorderd, in iedereen zit muziek en iedereen kan leren dat te laten horen aan de piano!

Leren leren

Hoe goed je ook je best doet in de les, voor alle instrumenten geldt: goed spelen leer je thuis!

Wij zien elkaar eens per week of 2 weken. Dat is veel te kort om iets goed onder de knie te krijgen. Echt leren spelen doe je thuis, hoe meer je oefent, hoe beter het gaat. Vergeet niet dat je een compleet nieuwe vaardigheid moet leren, dat kost tijd! 

Helaas zie ik steeds vaker -geheel volgens de trend van nu- dat leerlingen zo snel mogelijk resultaat willen, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. En als het niet binnen afzienbare tijd lukt, wordt er weer aan iets nieuws begonnen of in het geheel gestopt met pianospelen. Ik gun iedereen het gemak van zomaar iets onder de knie krijgen, maar dat is helaas niet hoe het werkt ;-) 

Onderstaand filmpje is een mooi voorbeeld van hoe de aanhouder wint! Lukt het niet meteen, blijf het dan proberen. Zodra het wel lukt, voelt het ook meteen een stuk beter dan wanneer je het voor niks hebt gekregen!Ik ben aangesloten bij EPTA Nederland. Hierdoor blijf ik continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het piano-onderwijs en sta ik veel in contact met andere pianodocenten.

Daarnaast kan ik leerlingen de mogelijkheid bieden deel te nemen aan de landelijke EPTA graadexamens. Dit geeft een mooi doel om naar toe te werken in de les.


Tarieven

Bekijk hieronder de tarieven voor het lesjaar 2023/2024

Neem voor meer informatie contact met me op!