Proeflestijd

De feestdagen zijn voorlopig achter de rug en de zomervakantie komt langzamerhand in zicht. Voor wie er stiekem over nadenkt om toch eens een kijkje te nemen op een muziekles is dit de ideale periode om een proefles te nemen. Met nog een hele zomervakantie tussen nu en het nieuwe lesjaar heb je genoeg tijd om er eens rustig over na te denken.

Vanochtend gaf ik in Goor op de Muziekschool Hof van Twente proeflessen aan een kleine 100 kinderen! Nee, dat is geen typefout :-). En komende vrijdag ga ik dat nog een keer doen.

In groepjes van gemiddeld 6 kinderen hebben de groepen 4 en 5 van de basisscholen uit de gemeente steeds 10 of 25 minuten les op een instrument, of in de dansklas. Aan het eind van de ochtend hebben ze kennis kunnen maken met het gehele spectrum dat de muziekschool te bieden heeft. Erg leuk en leerzaam dus. 

En dan zou je denken dat je in 10 minuten niets leert, maar ik ben vandaag niemand tegengekomen die aan het eind van het lesje niet een liedje kon spelen! Juist als je aan weinig tijd gebonden bent, ontdek je hoeveel potentie iedereen heeft om lekker muziek te maken. Ja, ook degenen die heel hard roepen niet muzikaal te zijn.

Ik raad iedereen dus aan om toe te geven aan die nieuwsgierigheid en het gewoon eens te proberen! Niet geschoten is altijd mis....